Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2007

ΤΟ PROJECT ΑΡΧΙΖΕΙ


Αρχικός στόχος του προγράμματος, είναι να να επινοήσουμε ελκυστικούς τρόπους προσσέγγισης της αρχαίας ελληνικής γλώσσας που διδάσκονται τα παιδιά του σχολείου του Griningen.
Ζητήσαμε και μας έστειλαν τα πρώτα κείμενα που διδάσκονται.
Τα μελετήσαμε και αναζητήσαμε ιδέες που να ξεπερνούν τα όρια των τοίχων της τάξης και τις τυποποιημένες «ασκήσεις» που συνήθως αναθέτουν οι καθηγητές.
Ιδέες που θα κάνουν το μάθημα των αρχαίων ελληνικών πιο ευχάριστο για τα Ολλανδάκια αλλά παράλληλα δραστηριότητες που θα αποτελέσουν και για εμάς, πηγή έμπνευσης, κίνητρο πειραματισμού, δημιουργίας, χαράς, φιλίας και γιατί όχι έναυσμα απόκτησης γνώσεων και δεξιοτήτων που δεν επιτρέπουν να αναπτυχθούν τα στενά και στενόχωρα πλαίσια της τάξης.
Ιδέες φρέσκιες, και πολλές.
Φυσικά έξω από την τάξη. Στην παλιά πόλη, στο αρχαίο στάδιο της Ρόδου, στην εξοχή, στην παραλία.
Ιδέες που αξιολογούνται και κατατάσσονται για να υλοποιηθούν από τις ομάδες που δημιουργούνται και αυτοοργανώνονται. Επιστρατεύονται οι τέχνες και η τεχνολογία για μια multimedia φιλία.
Τραγούδι, απαγγελίες, εκπαιδευτικό δράμα, μουσικά όργανα, χορός, ζωγραφική, φωτογραφία, βίντεο, τεχνολογίες επεξεργασίας εικόνας και ανεξάντλητη διάθεση για… αντισυμβατική δημιουργία.


Δεν υπάρχουν σχόλια: